Susannes kola

Kolabitar med havssalt i en svart kakfat.

Publicerat:

Tillagningstid:

När kolasmeten puttrar på spisen sprider sig en doft av brynt smör, vanilj och karamell i köket. Det är advent för mig. Eller ja, novent, då. Receptet ger 30 bitar. Kolan går bra att frysa.

Ingredienser

  • 100g
    smör
  • 2dl
    vispgrädde
  • 3dl
    strösocker
  • 1dl
    ljus sirap
  • flingsalt till topping

Så lagar du

1. Koka samtliga ingredienser till önskad temperatur: 120 grader eller kulprovet om du vill ha mjuk kola, 140 grader blir hård kola.

2. Häll upp i en liten, bakpappersklädd form cirka 20x15 cenitimeter.

3. Strö på flingsalt. Låt svalna, skär i bitar.

Tips

Smaksätt kolan genom att låta en delad, urskrapad vaniljstång eller 1 tsk ingefära koka med kolasmeten.

Dela det här receptet med dina vänner!