Kolgrillad aubergine

Kolgrillad aubergine

Publicerat:

Tillagningstid:

Att få chansen att använda allt det fina som trädgården levererar är otroligt härligt, men ibland utmanande. Särskilt när mycket blir klart samtidigt. Lösningen kan vara en massa smårätter. Här kommer ett antal förslag. Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 2 st
    stora auberginer
  • 2 st
    tomater
  • 1st
    liten gul lök
  • 1-2 st
    citroner
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 3msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Stick några hål i skinnet på auberginerna. Lägg auberginen direkt i glödande kol och baka dem tills de är mjuka. Låt svalna något.
  2. Dela på längden och gröp ur innanmätet i en skål.  
  3. Hacka tomat, lök och vitlök fint. Blanda samman med auberginen. Tillsätt citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.

Kan serveras ljummet eller kallt.

Dela det här receptet med dina vänner!