Komage, bacon och forell med tomat och vaktelägg

Komage, bacon och forell med tomat och vaktelägg

Publicerat:

Niklas Ekstedts rätt på restaurang Sugar shack i Kanada

Ingredienser

Till komagen

  • 500g
    Färsk muskelmage av ko
  • 1st
    Gul lök
  • 1st
    Morot
  • 2st
    Vitlök
  • 4st
    Salladslökar
  • 50g
    Bacon i bit
  • 3msk
    Smör
  • 3liter
    Kycklingbuljong

Till tomat och vaktelägg

  • 5dl
    Krossade tomater
  • 6st
    Vaktelägg
  • Salt

Till bacon och forell

  • 250g
    Bacon i bit
  • 2msk
    Smör
  • 250g
    Forellfilé
  • 3msk
    Lönnsirap

Så lagar du

Komagen:

1. Lägg magen i en bunke och låt sköljas under rinnande kallt vatten.

2. Skala och skär ned grönsakerna och baconet i centimeterstora bitar.

3. Fräs grönsaker och bacon 5 minuter med smöret i en kastrull.

4. Tillsätt buljongen och magen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills genommjuk.

5. Detta tar drygt en timme.

6. Tag upp ur kastrullen och skär ned magen i stora bitar.

Tomat och vaktelägg:

1. Häll tomaterna i en gjutjärnspanna och dra på medelvärme.

2. Låt koka ned långsamt tills halva mängden återstår. Smala upp med salt.

3. Forma några hål i tomaterna med en sked och kläck ned äggen däri.

4. Baka pannan i ugn på 150 grader i ca tre minuter.

Bacon och forell:

1. Skär bacon i bitar om 3 cm.

2. Hetta upp en stekpanna med smöred och stek baconet tills gyllenbrunt runt om.

3. Häll över lönnsirapen och stek ytterligare en minut.

4. Lägg ned bitarna muskelmage i pannan och stek ytterligare någon minut.

5. Skär forellen i bitar lika stora som baconet och lägg dessa ovanpå baconet och magen.

6. Ställ in hela pannan i en barbecuerök i 20 minuter.

Presentation:

1 litet knippe fransk vattenkrasse

Bryn ned forellen i mindre bitar och sprid över pannan.

Lägg ut krassen och servera genast!

Dela det här receptet med dina vänner!