Konfiterad svartrot på edamamekräm

Tillagningstid:

Konfiterad svartrot med edamamekräm, recept av Johanna Westman.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att konfitera innebär helt enkelt att sjuda en råvara i fett. Smakupplevelsen blir underbar! Svartrot kan du byta ut mot fina tärningar av rotselleri till exempel. Servera som en förrätt tillsammans med en frisk edamamekräm, något sötsyrligt som picklade grönsaker eller syltat vinteräpple och gärna picklade senapsfrön som ger syrlighet och lite crunch. Pröva dig gärna fram med andra friska, syrliga och knapriga tillbehör!

Ingredienser

4–6 portioner

  • 300 g
    svartrot, gärna lite stora exemplar
  • 150-200 g
    smör
  • 1
    citron, skalet
  • 50 g
    rotfruktschips
  • ½ dl
    smetana
  • picklade sesamfrön

Edamamekräm

  • 500 g
    edamamebönor, frysta utan skal
  • 1
    schalottenlök
  • 1 msk
    smör till stekning
  • ca 1 dl
    smetana
  • 1
    citron, skal och saft
  • salt och svartpeppar

Syltat äpple

  • 1
    svenskt vinteräpple, syrligt t ex Ingrid Marie
  • 1 dl
    socker
  • 1 dl
    vatten
  • 1
    citron, skal och saft

Koriandermajonnäs

  • 1
    ägg
  • 1 tsk
    risvinäger
  • ½ tsk
    salt
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • dl
    2 ½ dl olja, t ex rapssolja

Så lagar du