Koreansk bulgogi i salladsblad

Koreansk bulgogi i salladsblad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrikt kött serverat i salladsblad, gärna med ris, kimchi och annat gott. Korea är ett spännande kök med chili, vitlök, sesam och ingefära som givna smaksensationer.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    entrecote i tunna skivor (prova gärna 400 g trattkantareller för en vegetarisk variant)

Marinad

  • 4
    vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
  • 2
    salladslökar, finhackade
  • 3msk
    ljus soja
  • 1msk
    mirin
  • 2msk
    socker
  • ½
    nashipäron (eller annan svensk sort), rivet
  • 1msk
    sesamolja
  • 1tsk
    nymald svartpeppar

Tillbehör

  • kimchi
  • rundkornigt ris
  • stark sesamsås
  • marinerad spenat (se relaterat recept)
  • salladsblad, t ex romansallad eller hjärtsallad
  • koriander
  • finhackad mynta

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienserna till marinaden.

2. Lägg upp köttbitarna på ett stort fat. Häll på marinaden och massera in i köttet med händerna. Låt stå kallt i en timme.

3. Grilla eller stek köttet hastigt på båda sidor.

4. Servera i salladsblad med valfria tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!