Koreansk kimchi med mandelris och ägg

Tid:

Kimchi med några blad koriander på en blå tallrik.

Tid:

Traditionellt görs kimchi av fermenterad kinakål, en process som tar lång tid. I vår version tar vi en genväg och använder färdigt syrad kål som kryddsättning. Färdigt på 30 minuter. Dessutom kan du laga den i billig vardagsmatsversion.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    kinakål
  • 1 msk
    salt
  • 1 msk
    strösocker
  • ½ dl
    färsk ingefära, riven
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • ½ dl
    fisksås
  • 2 msk
    hackad chili, röd eller grön
  • 3 msk
    paprikapulver
  • 200 g
    surkål
  • 100 g
    mandel, skalad
  • 4 dl
    basmatiris
  • 2 msk
    rapsolja
  • 4
    ägg
  • salt och peppar

Till servering

  • koriander

Så lagar du