Koreansk kimchi, syrad kål

Kimchi

Ingredienser

4portioner

Saltlag

  • 1st
    kinakålhuvud, 800g - 1 kg
  • 2liter
    vatten
  • msk
    salt

Kimchismet

  • 2dl
    finriven kålrot
  • ½msk
    paprikapulver
  • ½tsk
    cayennepeppar
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 3msk
    oystersås
  • msk
    färsk ingefära
  • 1msk
    socker

Så lagar du

1. Lägg kinakålen i saltlagen över natten. Skölj kålen under rinnande vatten i ca en halvtimme tills det mesta av sältan försvinner.

2. Blanda kimchismeten. Fördela kimchismeten mellan varje salladsblad, lägg i en påse och knyt ihop. Låt kålen ligga framme i rumstemperatur i ett dygn, lägg därefter in den i kylskåp i minst 5 dagar. Ju längre den får ligga desto godare.

3. Skär kålhuvudet i skivor och servera med de andra koreanska salladerna. Se recepten nedan.

Dela det här receptet med dina vänner!