Koreansk råbiff med rostade rotsaker och limeolja

Tillagningstid:

Koreansk råbiff med rostade rotsaker och limeolja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Asiatisk kryddning ger nytt liv åt klassikern, och svenska rotsaker matchar utmärkt bra. Vill du inte äta råbiff går den bra att steka också – minska då mängden soja, eftersom sältan koncentreras när maten tillagas.

Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g
    nymalen oxfilé eller fin högrev
  • 3 tsk
    risvinäger
  • 3 msk
    japansk soja
  • 3 msk
    sesamolja
  • 3 tsk
    sesamfrön, gärna rostade
  • 2
    pressade vitlöksklyftor, helst färsk
  • 2 msk
    riven färsk ingefära
  • 2 msk
    finhackad salladslök
  • 1 krm
    svartpeppar

Rotsaker

  • 300-400 g
    palsternacka
  • 300-400 g
    morot
  • 2 msk
    rapsolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4-5 msk
    rapsolja, helst kallpressad
  • rivet skal av 2 lime

Servering

  • 2 tsk
    rostade sesamfrön, gärna både svart och vita
  • fint strimlad salladslök
  • ev flingsalt och nymalen svartpeppar

Så lagar du