Koreansk råbiff

Koreansk råbiff på friterat rispapper.

Publicerat:

Tillagningstid:

Om du gillar råbiff så måste du pröva denna koreanska variant. Massa smak, sötma från päron, pepprighet från ingefära och mycket mer! Servera på salladsblad eller på friterat rispapper.

Ingredienser

4portioner

Råbiff

  • 150g
    innanlår av t ex kalv eller oxfilé
  • 2tsk
    risvinäger
  • 2msk
    ljus soja
  • 2msk
    sesamolja
  • 2tsk
    rostade sesamfrön
  • 1
    riven vitlöksklyfta
  • 2tsk
    riven ingefära
  • 2tsk
    finhackad salladslök
  • 1tsk
    svartpeppar

Till servering

  • 4-5
    blad rispapper
  • skuren salladslök
  • rostade sesamfrön
  • ½
    nashipäron, skuret i små täringar
  • några blad tatsoi eller smörgåskrasse

Så lagar du

1. Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader.

2. Lägg i ett rispapper åt gången i stekpannan och fritera tills det blivit vitt och puffigt. Ta upp, lägg på hushållspapper och salta lätt.

3. Hacka köttet i små bitar med en vass kniv. Blanda med övriga ingredienser.

4. Servera på friterade rispapper med salladslök, rostade sesamfrön och tatsoi eller salladskrasse.

Dela det här receptet med dina vänner!