Koreansk taco med grillad fisk

Tid:

Koreansk taco med grillad fisk.

Tid:

Alla älskar väl att samlas ett kompisgäng eller familj och det blir aldrig trevligare än runt en måltid. Det här kan beskrivas lite som en taco-kväll men ursprunget kommer istället från Korea och där heter det ssäm. Jag lagar den med fisk men det går fint att byta fisken till både tofu, bönor eller en köttbit.

Ingredienser

4 portioner

Fisken

  • 1
    hel fisk, ca 600 g
  • 1
    llime, zesten
  • 1 msk
    chiliflakes
  • 1 msk
    sesamfrön
  • 1 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Grönsaker

  • 2
    spetskålshuvuden
  • 1 klyfta(or)
    rödkål
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 10 cm
    purjolök
  • 10 cm
    rättika
  • 2
    gula lökar
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 msk
    smör

Ssämsås

  • 2 msk
    misopasta
  • 1 tsk
    kochuang, koreansk chilipasta
  • 1 dl
    sherryvinäger
  • 1 dl
    matolja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 3 msk
    kallt kaffe

Grön salsa

  • 3
    stjälkselleri
  • 5 cm
    gurka
  • 1
    silverlök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    salladslökar
  • 1 kvist(ar)
    libbsticka eller persilja
  • 1
    grön chili
  • 1 msk
    vinäger
  • salt och peppar

Så lagar du