Koreanska rårakor med dipsås
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 300gpotatis
- 200gsquash
- 1ststor gul lök
- 2stvispade ägg
- ½dlmajsmjöl
- 5mskmatolja
- 2mskvita sesamfrön
- 2klyfta(or)vitlök, finhackade
- 2stsalladslökar, finskurna
- ½dlsoja
- 1mskättika, 12%
- 1msksesamolja
- 1tskfarinsocker
- 2ströd chili, finhackad
Så lagar du
1. Dipsås: Torrosta sesamfrö i en stekpanna, ställ åt sidan låt svalna, blanda sedan sesamfrön med soja, ättika, sesamolja, farinsocker, chili samt salladslöken. Häll upp i en skål.
2. Skala och finhacka den gula löken.
3. Skala potatisen, skrapa ur "märgen" på squashen, riv dom båda på ett rivjärn. Blanda ihop lök, potatis, squash, ägg samt majsmjöl.
4. Hetta upp matolja i en stekpanna, klicka ut cirka ½ decileter av smeten. Gör så många som får plats i stekpannan, håll varma i ugn på 100 grader.
5. Serveras med dipsåsen.