Ingredienser

4portioner

  • 300g
    potatis
  • 200g
    squash
  • 1st
    stor gul lök
  • 2st
    vispade ägg
  • ½dl
    majsmjöl
  • 5msk
    matolja
  • 2msk
    vita sesamfrön
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 2st
    salladslökar, finskurna
  • ½dl
    soja
  • 1msk
    ättika, 12%
  • 1msk
    sesamolja
  • 1tsk
    farinsocker
  • 2st
    röd chili, finhackad

Så lagar du

1. Dipsås: Torrosta sesamfrö i en stekpanna, ställ åt sidan låt svalna, blanda sedan sesamfrön med soja, ättika, sesamolja, farinsocker, chili samt salladslöken. Häll upp i en skål.

2. Skala och finhacka den gula löken.

3. Skala potatisen, skrapa ur "märgen" på squashen, riv dom båda på ett rivjärn. Blanda ihop lök, potatis, squash, ägg samt majsmjöl.

4. Hetta upp matolja i en stekpanna, klicka ut cirka ½ decileter av smeten. Gör så många som får plats i stekpannan, håll varma i ugn på 100 grader.

5. Serveras med dipsåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!