Körsbärsdröm

Tid:

Körsbärsdröm.

Tid:

Att äta färska körsbär är gott men en dessert med körsbär, grädde och små mandelkakor lyfter körsbären till nya höjder.

Ingredienser

Grundsmet

  • 3 dl
    vispgrädde
  • 4 st
    gelatinblad

Mandeldeg till spröda mandelskal och mandeltrekanter

  • 275 g
    vetemjöl
  • 100 g
    florsocker
  • 150 g
    smör
  • 30 g
    mandlar
  • 1 st
    ägg
  • 6 st
    hela fina körsbär, med stjälkar till dekor
  • en aning neutral olja att smörja formarna med
  • eventuellt lite torkade kikärtor att fylla i degen så den inte glider ner

Körsbärspuré

  • 125 g
    färska körsbär
  • 100 g
    florsocker
  • ½ st
    vaniljstång
  • ½ st
    citron

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg