Korv på fredagsvis – med friterad lök och rotselleripytt

Korv på fredagsvis – med friterad lök och rotselleripytt

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 4st
    goda färska korvar på fläskkött som salsiccia, gärna kryddade med t.ex salvia och vitlök
  • stark lite söt senap – till exempel västerviksenap
  • gott bröd
  • rostad lök

Rotselleri med parmesan

  • ½st
    stor rotselleri (eller 1 hel liten)
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • olivolja
  • saft och skal från ½ citron
  • 1kvist(ar)
    färsk rosmarin
  • flingsalt och svartpeppar
  • 40g
    parmesan
  • 2-3 msk
    finhackad basilika

Rostad lök

  • 3st
    schalottenlökar
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    vetemjöl
  • olivolja till stekning

Så lagar du

1. Skala sellerin och skölj den väl. Skär den i tunna stavar. Hacka vitlöksklyftorna fint. Bryn och mjukstek sellerin i olivolja. Lägg åt sidan.

2. Ligg i en skvätt olivolja till i stekpannan. Bryn försiktigt vitlökshacket tillsammans med citronskal och rosmarin tills vitlöken fått lite färg. Lägg i sellerin och körsbärstomaterna och häll över citronsaften. Salta och peppra. Blanda om ordentligt och låt allt bli varmt. Ta av från plattan och hyvla över parmesan. Strö över finhackad basilika.

3. Lägg gärna i några halverade körsbärstomater mot slutet och strö över lite rostade pinjenötter.

Rostad lök

1. Skala och skär löken i knubbiga skivor. Lägg i en bunke och strö över salt. Låt stå i cirka 10 minuter. Blanda ner vetemjöl. Hetta upp olivolja och stek löken i 3 – 5 minuter eller tills den är frasig och fått färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Dela det här receptet med dina vänner!