Korv stroganoff

Korv stroganoff med ris och krispig sallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Björn Ferry bjuder på en kryddig variant av sin paradrätt korvstroganoff – funkar för både vuxna och barn.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 500g
    korv (gärna salchicha)
  • 1
    stor gul lök
  • 2-3msk
    tomatpuré
  • 3dl
    fet grädde
  • svartpeppar
  • 1
    klick senap
  • färsk persilja
  • ris
  • krispig sallad på valfria grönsaker

Så lagar du

1. Inhandla lokala råvaror av högsta kvalité.

2. Börja med att koka riset (det tar längst tid).

3. Strimla korven och hacka en rejäl gul lök. Fräs rejält så att du får en fin yta. På med tompatpurén, och fräs en stund till.

4. I med grädde, den fetaste du hittar, krydda på med svartpeppar och skoja eventuellt till det med en klick senap.

5. Låt puttra en stund och hacka upp en fräsch, krispig sallad.

6. Garnera stroganoffen med persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!