Korv stroganoff med ris och äppelsallad

En tallrik med korv stroganoff, en lite skål med ris och persilja, strimlad morötter och inlagd gurka. Bilden togs av Jovan Radomir i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det blev en hård kamp mellan Olle Sarri och Jovan Radomir om vem som tog den finaste bilden på Susannes korv stroganoff. Nu är rösterna räknade och Jovans bild får representera här på receptsajten. Klicka på "Tittarnas egna matbilder" här ovan för att se alla inskickade bilder.

Ingredienser

4portioner

  • 500 g
    falukorv, strimlad
  • 1st
    gul lök, hackad
  • dl
    matlagningsgrädde
  • 1dl
    mjölk 3% fett
  • 2tsk
    fransk senap
  • 2-3 msk
    tomatpuré
  • 1st
    saltgurka, hackad
  • 2msk
    ketchup
  • salt, vitpeppar
  • smör till stekning

Till servering

  • ris
  • hel saltgurka
  • 1påse(ar)
    blandad sallad
  • 4st
    pressade äpplen
  • 1st
    pressad citron

Så lagar du

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Bryn lök och korv i smör, tillsätt samtliga ingredienser utom saltgurkan och låt koka ihop till simmig konsistens.

3. Smaka av med saltgurka, salt och peppar. Servera med ris och sallad blandad med äppelskivor och lite pressad citron.

Dela det här receptet med dina vänner!