Korvbröd

Korvbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet räcker till 25-30 bröd. Orginalrecept från Fredrik Rosell.

Ingredienser

  • 50g
    jäst
  • 6dl
    mjölk
  • 2msk
    strösocker
  • 25g
    honung
  • 950g
    vetemjöl
  • 125g
    smör, rumsvarmt
  • 2st
    äggulor
  • 25g
    flingsalt
  • 1st
    ägg
  • lite kallt vatten
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Blanda jäst mjölk socker och honung. Tillsätt hälften av vetemjölet och blanda. Tillsätt resterande ingredienser och knåda 10 minuter i maskin eller för hand. Jobbar du med degen för hand för du tillsätta lite mer mjöl så det inte är för kladdig.

2. Täck degbunken med plast och låt degen vila 45 minuter. Pressa samman degen och ta ut den på ett lätt mjölat bakbord.

3. Väg upp bitar á 65 g styck och forma bitarna till runda bullar. Forma sedan de runda bullarna till avlånga korvbröd och lägg de på en plåt. Gör de inte för korta för de jäser mest på höjden och inte så mycket på längden. Låt de nu jäsa ca 60 min tills de blivit ungefär dubbelt så stora.

4. Vispa ihop ett ägg med lite kallt vatten och en nypa salt och pensla bröden med det.

5. Baka av bröden på 210 grader varmluft i 12-15 minuter. sänk till 200 grader efter 5 minuters gräddning. Låt de svalna helt innan du skär i dem.

6. Det går jättebra att förbereda varje bröd med ett snitt för korven och frysa in för användning vid ett senare tillfälle.

Dela det här receptet med dina vänner!