Kött från bygden

Kött från bygden, ryggbiff med potatisstomp, gräddsås, stekt lök och rårörda lingon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pappa Niclas och sonen Emil lagar ryggbiff med potatisstomp, gräddsås, stekt lök och rårörda lingon.

Ingredienser

4portioner

Kött

  • 1skiva(or)
    entrecote eller ryggbiff per person
  • 1
    gul lök, skivad i grova ringar
  • salt, svart- och vitpeppar

Potatisstomp

  • 1kg
    potatis (ca 700 g skalad vikt)
  • 1dl
    grädde
  • 1dl
    mjölk
  • rikligt med smör
  • salt

Sås

  • steksky
  • majsena
  • grädde
  • créme fraiche

Rårörda lingon

  • lingon
  • råsocker

Så lagar du

1. Koka potatisen.

2. Blanda lingon och socker och låt stå.

3. Skiva löken och bryn lätt i smöret. Lägg åt sidan.

4. Gnid in köttet med salt och peppar och stek försiktigt. Lägg åt sidan.

5. Red såsskyn med maizena och grädde. Ta i en klick cremé fraiche.

6. Stompa den kokta potatisen med trägaffel och tillsätt gräddmjölken och smöret.

7. Servera köttet med brynt lök, rårörda linhon och potatisstompet med rostad lök och hackad färsk gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!