Köttbullar i ugnen

Köttbullar i ugnen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga köttbullar i smakrik sås som lagar sig själv i ugnen. Servera gärna med ett varmt brytbröd att doppa i såsen. Jag brukar variera ostsorter och det här är ett perfekt tillfälle att riva upp och använda ostrester.

Ingredienser

4portioner

Köttbullar

  • 500g
    nötfärs alt vegfärs, eller annan färs
  • 1dl
    havregryn
  • dl
    vatten
  • 1
    gul lök, hackad
  • 2-3msk
    pesto, färdig
  • 1
    ägg
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 2tsk
    salt
  • 100g
    fetaost, smulad

Sås

  • 2burk(ar)
    tomater, krossade eller passerade
  • 150g
    ost, tex mozzarella, dragen i bitar

Till servering

  • basilika, färsk
  • brytbröd
  • sallad eller pasta

Så lagar du

1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5-10 minuter.

2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme.

3. Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Forma köttbullar, du kan välja storlek själv, men lite större är goda här, tänk golfboll i storlek.

4. Lägg i ugnsfast form, häll på tomater och toppa med ost.

5. Baka tills köttbullarna är genomgräddade det tar ca 30 minuter.

6. Garnera med färsk basilika och servera med ett gott bröd eller pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!