Köttbullar med fetaost i tomatsås

Köttbullar med tomatsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Fetaosten ger köttbullarna extra sälta och krämighet.

Ingredienser

4portioner

Köttbullar

  • 500g
    blandfärs
  • 1
    gul lök
  • 1
    ägg
  • 1dl
    mjölk
  • 5msk
    ströbröd
  • 100g
    fetaost
  • timjan
  • salt och peppar

Tomatsås

  • 1
    vitlök
  • 1
    gul lök
  • olivolja
  • 1burk(ar)
    finkrossade tomater
  • lite grönsaksfond
  • grädde
  • 0,5dl
    vatten
  • en nypa socker
  • lite chilisås
  • timjan
  • oregano

Så lagar du

1. Finhacka löken och lägg i en bunke. Blanda i övriga ingredienser och rulla köttbullar i önskad storlek. Stek dem nästan klara.

2. Hacka vitlöken och den gula löken och stek mjuk i olivolja. Häll i övriga ingredienser och koka upp. Låt sedan sjuda och lägg i köttbullarna och koka dem klara.

3. Servera med pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!