Köttbullar med vörtbröd

Köttbullar med vörtbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

De här köttbullarna får enkelt julig smak med torkat vörtbröd i smeten.

Ingredienser

2 - 6portioner

  • 1
    gul lök
  • 450g
    nötfärs (eller kyckling, viltfärs eller fläsk)
  • 1tsk
    malda nejlikor
  • 1tsk
    kryddpeppar
  • 2krm
    svartpeppar, gärna tellicherry 
  • 1msk
    majsstärkelse
  • 1msk
    senapspulver
  • 2skiva(or)
    vörtlimpa, torkad eller rostad
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    brun farinsocker
  • ½dl
    grädde
  • 1
    ägg

Så lagar du

1. Mortla brödet, hacka löken fint och blanda det sedan med resterande ingredienser i en bunke. Låt gärna smeten stå och mogna i 20 -40 minuter om du har tid.

2. Rulla sedan köttbullarna i din favoritstorlek.

3. Stek i smör.

Dela det här receptet med dina vänner!