Köttbullar och spagetti i ugn

Köttbullar och spagetti i ugn.

Publicerat:

Tillagningstid:

5 minuters arbetsinsats, sedan kan du gå och göra något annat i 45 minuter och låta ugnen sköta resten. Visst låter det bra? Sparar både disk och tid och på köpet får du en extra god tomatsås, eftersom att köttfärsen har puttrat i den.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 4
    portioner okokt spagetti
  • 500g
    köttfärs (vilken sort du vill, t ex vegetarisk, kyckling, fläsk, vilt)
  • 1dl
    havregryn
  • 1dl
    vatten
  • 1
    ägg
  • 150g
    fetaost
  • 2tsk
    sambal oelek
  • 2tsk
    fransk senap
  • 1tsk
    salt

Sås/topping

  • 5dl
    tomatsoppa, färdig
  • 1burk(ar)
    cocktailtomater, alt krossade tomater
  • 5dl
    vatten
  • 2msk
    balsamico
  • 100g
    ost, riven

Till servering

  • färsk basilika
  • blandad sallad

Så lagar du

1. Blanda havregryn och vatten, låt stå 5 minuter.

2. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader).

3. Blanda samtliga ingredienser till färsen. För att spara disk kan du göra det direkt i formen du ska grädda i.

4. Dela färsen i fyra delar, forma bollar och baka in en portion okokt spagetti i varje boll. Du kan även göra åtta mindre paket. Packa inte spagettin jättehårt, för du vill att såsen ska komma åt att mjuka upp den.

5. Lägg spagettirullarna i ugnsformen, häll på tomatsoppa, tomater och vatten. Ringla på balsamico och strö ost ovanpå.

6. Grädda i nedre delen av ugnen, det tar ca 45 min.

6. Låt gärna formen stå och vila 10 minuter.

7. Garnera med basilika och servera med en god sallad.

Tips

Variera kryddningen av färsen, t ex timjan passar jättebra. Om du gillar vitlök så kan du riva ner en klyfta eller två i såsen.

Det går även att byta ut tomatsoppan mot 5 dl passerade tomater och en hackad gul lök. Krydda med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!