Köttfärs yakiniku med sesamtopp och limesyrad fänkål

Köttfärs Yakiniku med sesamtopp och limesyrad fänkål.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färs (nöt, vilt, bland eller vegetarisk)
  • 1st
    liten purjolök, strimlad
  • 2st
    morötter, strimlade
  • 1 ½dl
    färdig yakinikusås
  • ½dl
    rostade sesamfrön
  • olja till stekning

Limesyrad fänkål

  • 1st
    fänkål, strimlad
  • 1st
    röd lök, strimlad
  • 1st
    ekologisk lime

Till servering

  • ris eller nudlar

Så lagar du

1. Lägg fänkål i kallt vatten. Lägg rödlöken i vatten för sig.

2. Bryn färsen i olja, lägg i purjolök och morot mot slutet.

3. Tillsätt yakinikusås och koka ihop någon minut, toppa med sesamfrön.

4. Blanda fänkål och lök, riv i limeskal och pressa i saften. Servera yakiniku och fänkål med ris eller nudlar.

Dela det här receptet med dina vänner!