Köttfärsgryta med asiatisk touch

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Köttfärsen får så god och fin smak och passar perfekt att servera till ris.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    nöt- eller viltfärs
  • 1 msk
    neutral olja
  • 1 msk
    sesamolja
  • 2 st
    stora gula lökar
  • 1-2 st
    vitlöksklyftor
  • 250 g
    champinjoner
  • 1 dl
    japansk soja
  • 1 ½ dl
    torrt vitt vin
  • ca ½ dl
    vatten
  • 1 ½ msk
    strösocker
  • ½ tsk
    nymald svartpeppar
  • 1 st
    tumstor bit färsk ingefära, skalad och riven

Tillbehör

  • ca 1 msk
    sesamfrön
  • strimlad chili
  • kokt ris

Så lagar du