Köttfärsgryta med asiatisk touch

Köttfärsgryta med asiatisk touch

Publicerat:

Tillagningstid:

Köttfärsen får så god och fin smak och passar perfekt att servera till ris.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nöt- eller viltfärs
  • 1msk
    neutral olja
  • 1msk
    sesamolja
  • 2st
    stora gula lökar
  • 1-2st
    vitlöksklyftor
  • 250g
    champinjoner
  • 1dl
    japansk soja
  • 1 ½dl
    torrt vitt vin
  • ca ½dl
    vatten
  • 1 ½msk
    strösocker
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • 1st
    tumstor bit färsk ingefära, skalad och riven

Tillbehör

  • ca 1msk
    sesamfrön
  • strimlad chili
  • kokt ris

Så lagar du

1. Bryn färsen i oljan i en gryta.

2. Ansa och skiva lök och champinjoner.

3. Låt lök och pressad vitlök fräsa med färsen tills löken börjar mjukna. Tillsätt champinjoner och låt fräsa med färsen.

4. Tillsätt soja, vin, vatten, socker, peppar och riven ingefära. Låt sjuda i 5–10 minuter.

5. Strö över lite sesamfrön och servera med ris och chili för de som vill.

Dela det här receptet med dina vänner!