Köttfärskrans med bacon

Tid:

En ugnsform med en köttfärskrans med bacon runt om, toppad med persilja, fräska lingon och mögelost.

Tid:

Saftig, smakrik köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen. Det smarta är att du får den underbara såsen i samma form, sparar disk. Medan den gräddas fixar du tillbehören och hinner både ett varv med dammsugaren och duka bordet. Du kan byta ut mögelosten mot till exempel fetaost eller lagrad hårdost.

Ingredienser

4 portioner

Färs

  • 500 g
    älgfärs, alt annan färs, t ex nöt, lamm, veg.
  • 1 dl
    havregryn
  • dl
    vatten
  • 1 st
    gul lök, riven
  • 1 msk
    fransk senap
  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 2 st
    salt

Fyllning/topping

  • 250 g
    färsk svamp, i bitar
  • smör till stekning
  • 2 st
    gula lökar, skivade
  • 1 paket
    bacon
  • 120 g
    grönmögelost, smulad
  • 2 msk
    persilja,hackad

Sås

  • 3 dl
    grädde, valfri fetthalt men kokbar
  • 1 tsk
    fransk senap
  • 10 st
    soltorkade tomater, strimlade

Till servering

  • potatisstomp, rårörda lingon, pressgurka

Så lagar du