Bakad köttfärslimpa med rödbetsaioli

Tillagningstid:

Bakad köttfärslimpa med rödbetsaioli.

Publicerat:

Tillagningstid:

Detta köttfärslimperecept kan du ju använda då du lagar köttbullar eller biffar. Använd ditt favoritbröd eller som jag brukar köra en helt vanlig limpa. Vill du kan du garnera med lite sallad tomat och rostad lök.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    köttfärs
  • ½ st
    lök, gul
  • 1 st
    ägg
  • ½ dl
    ströbröd
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 tsk
    socker, farin
  • 1 dl
    grädde, 40%
  • 2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    vitpeppar
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 50 g
    smör

Rödbets aioli

  • 100 g
    rödbetor, tärnade
  • 1-2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 tsk
    senap eller dijonsenap
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger eller 1 msk citron
  • 1 krm
    salt
  • 2
    äggulor
  • 2 dl
    rapsolja
  • 1 krm
    svartpeppar

Så lagar du