Köttfärsbiffar i muffinsform, pasta och tomatsås

Köttfärsbiffar i muffinsform, pasta och tomatsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Mumsiga ”köttfärsmuffins” med härlig smält ost i mitten, som du lagar supersmart i muffinsformar i ugnen.

Ingredienser

4portioner

Köttfärsbiffar

  • 500g
    blandfärs
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • 2tsk
    potatismjöl
  • 1st
    ägg
  • 1dl
    kallt vatten
  • ½st
    pressad vitlöksklyfta
  • 1dl
    skivade pimientofyllda gröna oliver (60 g)
  • 80g
    västerbottensost eller annan lagrad ost

Tomatsås

  • 1st
    gul lök
  • 1st
    pressad vitlöksklyfta
  • 1msk
    olivolja
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1burk(ar)
    körsbärstomater eller krossade tomater (400 g)
  • 1tsk
    strösocker
  • ½tsk
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar

Tillbehör

  • Pasta
  • ½kruk(or)
    basilika, hackad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten, rör samman tills färsen håller ihop. Tillsätt de skivade oliverna, men spara gärna några till garnering.

2. Dela upp färsen respektive osten i 8 delar. Platta till färsbitarna och lägg en ostbit i varje. Forma till en boll och lägg i muffinsformar. Garnera eventuellt med några skivor oliv genom att trycka ner dem i mitten. Ugnsstek bollarna 12-15 minuter tills innertemperaturen är 75°.

3. Tomatsås: Hacka löken och fräs den i olivolja tillsammans med vitlöken. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut. Tillsätt tomaterna och koka ihop cirka 10 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar

4. Blanda pastan med tomatsåsen och ta upp köttfärsmuffinsen ur formarna. Strö över basilika och servera alltsammans.

Dela det här receptet med dina vänner!