Köttfärspaj

Köttfärspaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt att göra om du får över av den italienska köttfärssåsen.

Ingredienser

6portioner

Pajdeg

  • 4dl
    vetemjöl , varav gärna 1 dl grahams- eller rågmjöl
  • 150g
    kallt smör
  • 1krm
    salt
  • 2msk
    vatten

Fyllning

  • knappt ½ sats av den italienska köttfärssåsen
  • 1
    liten grön paprika
  • 1
    liten röd paprika
  • ½msk
    timjan
  • ½msk
    oregano
  • 3
    ägg
  • 1dl
    grädde
  • 1dl
    mjölk
  • 3dl
    lagrad ost, riven

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finfördela smöret i mjölet och saltet gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Tryck ut den i form ca 24–26 cm i diameter. Låt sedan formen stå i kyl eller frys i minst 30 minuter.

3. Koka ihop köttfärssåsen. Tillsätt paprikan och kryddorna och koka ihop köttfärssåsen så att den blir ganska ”torr”.

4. Klä pajdegskanten med dubbel aluminiumfolie. Grädda 12–15 minuter mitt i ugnen. Ta sedan bort folien.

5. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och ost samt 1 krm salt.

6. Häll köttfärsen i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.

7. Servera med en sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!