Krabba med avokado och vinägrett på gröna ärtor och ingefära

Krabba med avokado och vinägrett på gröna ärtor och ingefära

Ingredienser

4portioner

  • 4
    ben från Kamtjatkakrabba
  • 2
    avokado
  • 5
    cm purjolök
  • 0,5dl
    ärtor
  • 2msk
    creme fariche
  • 1tsk
    vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Vinägrett:

  • 1dl
    ärtor
  • 1msk
    riven färsk ingefära
  • 1dl
    kallpressad rapsolja
  • 0,5dl
    vatten
  • citron eller vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Så lagar du

Dela avokadon i bitar och rör samman med finhackad purjolök, ärtor och crème fraiche. Smaksätt med vinäger eller citronsaft, salt och peppar.

Vinägrett:

Mixa ärtor, ingefära, olja och vatten till en slät blandning. Sila i finmaskig sil. Smaka av vinägretten med lite citron eller vinäger samt salt och peppar.

Vid servering:

Fördela krabban på fyra tallrikar och servera med avokadoröran. Ringla över vinägrett och lite rapsolja.

Dela det här receptet med dina vänner!