Kräftcocktail

Kräftcocktail

Publicerat:

Tillagningstid:

Augustimörkret kryper närmare och säsongen närmar sig sitt slut för sommarrestaurangen. På personalens avslutningsfest serveras den här festliga entrén på kräfta tillsammans med många andra läckerheter.

Ingredienser

4portioner

  • 30st
    kokta signalkräftor eller ca 350 g skalade i lag
  • 1/2st
    rödlök, finhackad
  • 3-4msk
    majonnäs
  • 1dl
    dill, finhackad
  • 1/2tsk
    worcestersås
  • 1/2tsk
    dijonsenap
  • salladsblad
  • nymald peppar

Så lagar du

1. Rensa kräftorna. Ta vara på rom och smör ur kräfthuvudet som ger extra smak och rensa stjärtarna från den svarta tarmen. Skär stjärtarna i mindre bitar. Spar några stjärtar för garnering och eventuellt lite av rommen.

2. Hacka lök och dill fint. Spar några vippor av dillen till garnering.

3. Blanda samman samtliga ingredienser utom salladen och krydda med nymald peppar.

4. Servera kräftröran i coupeglas klädda med salladsblad och toppa med rom och dill.

Dela det här receptet med dina vänner!