Kräftor cajun style

Tid:

kräftor som hälls upp direkt på matbord

Tid:

Detta är ett riktigt amerikanskt sätt att servera kräftor. Oftast brukar man koka dem med både majs och potatis, men det har vi redan i förrätten majs-chowder. Servera i stället med gott bröd som kan doppas i buljongen.

Ingredienser

6 portioner

  • 50 st
    rena kräftor (ca 2,5 pounds = 1.1 kg)

Buljong

  • 300 g
    bacon
  • 1
    stor gul lök
  • 3
    hela vitlökar
  • 3
    stora morötter
  • 3
    stjälkar selleri
  • 2 msk
    korianderfrö
  • 1 msk
    timjan
  • 1 msk
    senapsfrö
  • 1 msk
    svartpepparkorn
  • 1 msk
    rökt paprikapulver
  • 1 tsk
    cayennepeppar
  • 7 st
    hela nejlikor
  • 3 st
    lagerblad
  • 5 liter
    vatten
  • 70 g
    muscovadosocker
  • 80 g
    grovt salt
  • 1
    citron

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg