Kräftröra

Kräftröra.

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt krämig röra med salta kräftstjärtar och fräscha örter. Perfekt tillbehör till kräftskivan, kanske något att knapra på medan du skalar kräftorna? Eller om det råkar bli några kräftor över efter kalaset.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    kräftstjärtar, avrunna och hackade
  • 2dl
    crème fraiche
  • 200g
    naturell färskost
  • 2
    ägg, hårdkokta och hackade
  • 2msk
    rom, t ex av sik, löja, regnbåge eller stenbit
  • 1
    röd lök, hackad
  • 4msk
    dill, finhackad
  • efter smak
    vitlök
  • salt och peppa
  • kapris, om man vill

Så lagar du

1. Blanda samtliga ingredienser, smaka av med salt, peppar och vitlök.

2. För att variera smaken kan du tillsätta kapris i röran, eller fritera kapris och lägga på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!