Kräftröra

Kräftröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch sensommarröra lånad av mästerkocken Fredrik Eriksson, som har samlat kräftskivans alla smaker i ett svep. Perfekt till ett glas torr riesling.

Ingredienser

4portioner

  • 250-300g
    kräftstjärtar
  • 100g
    lagrad kryddost, finriven
  • 2msk
    dill, finhackad
  • 2msk
    majonnäs
  • 2msk
    crème fraiche
  • 2tsk
    dijonsenap

Till servering

  • dillvippor
  • smörstekta sticks av vitt bröd eller knäckesticks

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser till röran, ställ kallt till servering.

2. Lägg upp i fina glas eller formar, toppa med dillvippa och bjud med bröd.

Dryckestips

Vitt vin:
2014 Domäne Wachau Riesling Selection, Österrike
Nr 4318, 99 kr

Alkoholfritt vitt vin:
2014 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien
Nr 1035, 59 kr

Dela det här receptet med dina vänner!