Kräftsoppa med bakad kryddost

Kräftsoppa med bakad kryddost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ta tillvara kräftskalen och laga Paul Svenssons krämiga soppa.

Ingredienser

5portioner

  • skalen från 1 kg kräftor
  • 40g
    smör
  • 7dl
    vatten
  • 5dl
    grädde
  • 5
    äggulor
  • 2 ½dl
    mjölk
  • 2 ½dl
    grädde
  • 2dl
    kryddost, riven
  • salt
  • rostad kummin, malen

Så lagar du

1. Krossa kräftskalen och stek i smöret på medelvärme. Tillsätt vatten och låt sjuda i 10 minuter.

2. Sila och tillsätt 5 dl grädde. Smaksätt med salt och peppar.

3. Blanda ägg, 2,5 dl mjölk och 2,5 dl grädde. Smaksätt med salt och peppar.

4. Fördela osten i fem djupa skålar eller glas, slå på äggstanning och baka i vattenbad i ugnen på 100 grader tills smeten har stelnat.

5. Servera med picklade kantareller, kräftstjärtar och krydda med kummin.

Dela det här receptet med dina vänner!