Äppeltorsk med citronpesto - allt i ett

Tillagningstid:

Äppeltorsk med citronpesto - allt i ett

Publicerat:

Tillagningstid:

Vardagslyxa och bekvämimpa med en enkel fiskrätt där allt finns i samma form, så sparar du på både tjorv och disk och kan njuta extra mycket av middagen. Den här krämiga såsen får smak av alla ingredienser i långpannan och går inte av för hackor. Det här receptet kan du enkelt dela och laga för 1-2 personer, då brukar jag laga det i en liten gjutjärnspanna för att det blir så fint att servera i och håller värmen bra.

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g
    fiskfilé, benfri valfri sort tex torskrygg eller lax
  • 600 g
    potatis
  • 1 paket
    fryst eller 1 knippe färsk grön sparris, i bitar
  • 2 knippa(or)
    grönkål, färsk eller fryst, strimlad
  • 1 st
    purjolök, strimlad
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    vitt vin eller torr cider
  • 1 tsk
    fransk senap
  • 2 st
    röda äpplen, krispig sort, klyftade
  • 10 st
    cocktailtomater
  • 1 dl
    lagrad hårdost, riven

Citronpesto

  • 1 kruk(or)
    basilika
  • 1
    citron, det gula av skalet rivet
  • 1 dl
    rostad mandel
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    vitpeppar eller svartpeppar

Övrigt

  • olja till stekning
  • citronklyftor
  • vitlöksbröd att doppa i såsen

Så lagar du