Krämig bakad pumpa

Krämig bakad pumpa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ugnrostade pumpaskivor med oliv- och pumpafrötäcke.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    pumpaskivor (skär topp och botten av en pumpa)
  • 50g
    urkärnade oliver
  • ½dl
    olivspad
  • 70g
    pumpafrö
  • ½tsk
    havssalt
  • saften från ½ citron

Rosmarindip

  • 3dl
    soya yoghurt
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    kraftig olivolja
  • ½tsk
    rosmarin
  • ½tsk
    havssalt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär av topp och botten från pumpan, ca 2–3 cm tjocka skivor. Gör några ytliga snitt i pumpaköttet. (Resten av pumpan använder du till receptet på krispig pumpa och riven pumpasallad).

3. Lägg oliver, olivspad, pumpafrö, havssalt och saften från 1 citron i en bunke. Stavmixa till en lös puré. Fördela blandningen jämnt på pumpaköttet. Lägg på plåt med smörpapper och baka i ugn i 40 minuter.

4. Ta ut och lägg på skärbrädan för att svalna något. Skär sedan små tårtbitar och servera rumstempererade med rosmarinsdip och pumpasallad.

Rosmarindip

1. Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa ihop såsen. Häll upp och servera till din pumparätt.

Dela det här receptet med dina vänner!