Krämig bakad pumpa
Publicerat:
2017-12-06Tillagningstid:
Ugnrostade pumpaskivor med oliv- och pumpafrötäcke.
Ingredienser
4portioner
- 2pumpaskivor (skär topp och botten av en pumpa)
- 50gurkärnade oliver
- ½dlolivspad
- 70gpumpafrö
- ½tskhavssalt
- saften från ½ citron
Rosmarindip
- 3dlsoya yoghurt
- 1vitlöksklyfta
- 1mskkraftig olivolja
- ½tskrosmarin
- ½tskhavssalt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär av topp och botten från pumpan, ca 2–3 cm tjocka skivor. Gör några ytliga snitt i pumpaköttet. (Resten av pumpan använder du till receptet på krispig pumpa och riven pumpasallad).
3. Lägg oliver, olivspad, pumpafrö, havssalt och saften från 1 citron i en bunke. Stavmixa till en lös puré. Fördela blandningen jämnt på pumpaköttet. Lägg på plåt med smörpapper och baka i ugn i 40 minuter.
4. Ta ut och lägg på skärbrädan för att svalna något. Skär sedan små tårtbitar och servera rumstempererade med rosmarinsdip och pumpasallad.
Rosmarindip
1. Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa ihop såsen. Häll upp och servera till din pumparätt.