Krämig citronpasta med skogssvamp och rostade hasselnötter

Tillagningstid:

Krämig citronpasta med skogssvamp och rostade hasselnötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Dofterna av vitlök och svamp fyller köket med känslan av hemlagad mat från grunden. Vilket det är. Allt i en gryta, koka 10 minuter, klart!

Ingredienser

4 portioner

  • 2 klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • 1
    näve torkad svamp eller 200 g färsk, i bitar
  • 2 dl
    vitt vin
  • 1 liter
    vatten
  • 1
    buljongtärning, svamp- eller grönsaks-
  • 4 nypa(or)
    portioner pasta (ca 300 g okokt)
  • 3 dl
    grädde, valfri fetthalt men kokbar
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar, malen
  • 2
    nävar grönkål, i bitar
  • 1 dl
    hasselnötter, rostade, om man vill
  • 1 dl
    ost, riven
  • smör till stekning

Garnering

  • persilja, hackad
  • citron

Så lagar du