Krämig grönkålssallad med burrata, granatäpple och rostade nötter

Krämig grönkålssallad med burrata, granatäpple och rostade nötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

En lite lyxigare grönkålssallad som blir både smakrik och krämig. Den krämigt goda italienska osten Burrata blir alltmer populär och dyker ofta upp i såväl recept som på restaurang. Till utseendet ser osten ut som en vanlig mozzarella men den har ett gräddigt inre som rinner ut när du skär upp osten.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    grönkål
  • 1st
    burrata
  • 1st
    granatäpple
  • 2msk
    olivolja
  • 3msk
    granäpplesirap
  • ½dl
    russin
  • ½dl
    rostade nötter (använd det du har, pistagenötter, pinjenötter, hasselnötter eller mandel)
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

  1. Riv ner grönkålen grovt och ta bort den grova nerven.
  2. Ånga av grönkålen snabbt och dressa den med olivolja, salt/peppar. Lägg upp på fat.
  3. Toppa salladen med burrata, granatäpple, russin, rostade nötter och ringla över granatäppelsirapen. 

Övrigt

Det här är ett perfekt grönsakstillbehör som pasar fint till både fisken och köttet på julbordet eller annan buffe.

Dela det här receptet med dina vänner!