Krämig höstsoppa

Krämig höstsoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Mustig soppa som värmer inifrån. Här vinner kanske smak över utseende, men det är alltid insidan som är viktigast i längden.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    färsk rå korv, tex salsiccia
  • 2st
    charlottenlökar, hackade
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 6st
    potatisar, skalade, i bitar
  • 1-2tsk
    sambal oelek
  • 1msk
    crème av soltorkade tomater alt vanliga soltorkade i bitar
  • 1st
    buljongtärning (höns- eller grönsaks-)
  • 2dl
    grädde, kokbar (valfri fetthalt)
  • 200g
    färsk spenat
  • salt
  • smör till stekning

Så lagar du

1. Öppna skinnet på korven och lyft ut färsen. Bryn den i smör, använd en visp så finfördelas färsen enkelt.

2. Tillsätt lök, potatis, sambal och tomatcrème. Låt fräsa en stund. Lägg i buljong och häll på vatten så det täcker. Låt koka tills potatisen är mjuk.

3. Smaka av soppan med salt. Strimla spenat och lägg i soppan alt lägg spenat i en skål och häll på den varma soppan.

Dela det här receptet med dina vänner!