Krämig italiensk färsgryta med soltorkade tomater och citron

Tillagningstid:

Krämig italiensk färsgryta med soltorkade tomater och citron.

Publicerat:

Tillagningstid:

Populärt recept som går att göra i olika varianter, vegetariskt som köttbaserat.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    färs (nöt, vilt, bland, fågel eller vegetarisk)
  • 1 st
    gul lök, hackad (vitlök om man vill, gärna rostad vitlök om man vill lyxa)
  • 1 dl
    soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 2 dl
    vitt vin
  • 2 ½ dl
    grädde (valfri fetthalt, men kokbar)
  • 1 dl
    oliver, utan kärna
  • 1 st
    ekologisk citron
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • svartpeppar, salt, persilja eller annan ört från frysen om man råkar ha hemma
  • smör till stekning

Till servering

  • rucola, potatis, ris eller pasta

Så lagar du