Krämig köttfärssoppa med dill

Krämig köttfärssoppa med dill

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik, mättande och värmande. Den här krämiga soppan är en vinnare och passar lika bra som middag, bjudmat och lunchlåda. Du kan med fördel förbereda den och koka en stor sats som håller hela veckan. Eventuella rester går bra att frysa in.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    gula lökar
  • 2
    morötter
  • 250g
    färs, valfri
  • 0,5dl
    tomatpurè
  • 3
    potatisar, skalade och hackade
  • 1 mskmsk
    fransk senap
  • 2tsk
    mörk soja
  • 1
    buljongtärning, grönsaks eller höns
  • 1liter
    vatten
  • 2dl
    grädde, valfri fetthalt, men kokbar
  • 400g
    frysta blandade grönsaker
  • 0,5dl
    dill hackad fryst
  • smör/olja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Skala och mixa lök och morötter till bitar i matberedare med kniv. Om du inte har en matberedare så går det lika bra att hacka eller riva för hand.
  2.  Stek färs, lök och morötter i smör tills det börjar få färg, klicka i tomatpuré mot slutet.
  3. Tillsätt potatis, senap, soja, buljong och vatten.
  4. Låt sjuda 15 minuter, tillsätt grädde och grönsaker. Späd med mer vatten om du önskar lösare konsistens. Sjud tills allt har lagom tuggmotstånd.
  5. Smaka av med dill, salt och peppar. (tips: tillsätt 2 dl torkade röda linser i steg 3 om du önskar).

Dela det här receptet med dina vänner!