Krämig pastagratäng med kyckling och svamp

Krämig pastagratäng med kyckling och svamp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämig kyckling, pasta och grönsaker, allt-i-ett, SPD och bekväm-impa under ett krispigt örttäcke. Medan maten lagar sig själv hinner du både duka och dammsuga eller tina upp vinterkroppen i ett skönt varmt bad och njut av att veta att maten är klar när du kliver upp.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    portioner okokt pasta, t ex penne
  • 400g
    tillagad kyckling, i bitar (finns fryst), alt. kokta bönor för vegetarianer
  • 400g
    wokgrönsaker eller grönsaksris på t ex broccoli eller blomkål

Sås

  • 5dl
    crème fraiche, valfri fetthalt men kokbar
  • 5dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 2klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • 1burk(ar)
    svampcrème

Topping

  • 1dl
    oliver
  • 2dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1dl
    panko
  • 2-3msk
    pesto

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft).

2. Lägg pasta, kyckling och grönsaker i en ugnsform. Vispa ihop samtliga ingredienser till sås, häll den ovanpå. Toppa med oliver och riven ost.

3. Grädda i 45 minuter.

4. Blanda panko och pesto, strö ovanpå och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är knaprig och gyllene.

Dela det här receptet med dina vänner!