Krämig lasagne

Tid:

Krämig lasagne.

Tid:

En värmande, krämig lasagne är alltid uppskattad bjudmat! Gör gärna dubbel sats så det räcker till en extra form som du antingen fryser in hel eller gör matlådor av.

Ingredienser

4 portioner

Köttfärssås

  • 400 g
    färs (nöt-, bland-, fågel-, vegetarisk)
  • 2 st
    gula lökar
  • 2 st
    morötter
  • 2 st
    stjälkar selleri eller 1 lite bit rotselleri
  • 2 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 burk(ar)
    hela tomater
  • 1 st
    buljongtärning (kött eller grönsak)
  • 1 msk
    fransk senap
  • salt, peppar och oregano
  • smör till stekning

Béchamelsås

  • 50 g
    smör
  • ¾ dl
    vetemjöl
  • 1 liter
    mjölk
  • salt, vitpeppar och muskot

Montering

  • ca 10 st
    lasagneplattor
  • 150 g
    lagrad hårdost, riven
  • 10 st
    små tomater eller 2 stora, skivade

Till servering

  • en god grönsallad

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg