Krämig laxpasta

Krämig laxpasta med Västerbottensost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig, snabblagad allt i ett pasta som snabbt blir familjens favorit! Pasta insvept i en lätt, krämig sås, krispig röd lök, lime, spenat och dill. Lagrad hårdost blir pricken över i. Kallrökt lax ger mycket smak, så det behövs inte någon stor mängd för att ge den här rätten en mild, rökt smak.

Ingredienser

4portioner

  • 4 portioner
    pasta
  • 300g
    kallrökt lax, skivad
  • 3dl
    crème fraiche
  • 1
    röd lök, skivad
  • 10
    små tomater, delade
  • 200g
    färsk bladspenat, strimlad
  • 100g
    Västerbottensost
  • 1
    lime eller citron, rivet skal och saft
  • svartpeppar, salt
  • dill

Till servering

  • lime eller citron, i klyftor

Så lagar du

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Häll av vattnet, men spara 1-2 dl. Det använder du sedan om du önskar lösare konststens på såsen.

3. Strimla hälften av laxen, spara resten i skivor till garnering. Blanda ner samtliga ingredienser i pastakastrullen.

4. Smaka av med salt, peppar och lime. Lägg upp på fat och garnera med laxskivor, dill och lime.

Tips

Spara några lökskivor och lite riven ost att toppa anrättningen med.

Dela det här receptet med dina vänner!