Krämig limesill med chili & ingefära

Krämig limesill med chili & ingefära

Publicerat:

Ett roligt alternativ till de lite mer traditionella sillsorterna på midsommarfesten.

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    5-minuters sill, 420 g
  • 3dl
    gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 2st
    ekologiska lime, det gröna av skalet rivet (spara resten till salladen)
  • 1/4 st
    röd chili, urkärnad och hackad
  • 3cm
    färsk ingefära, riven
  • 1st
    vitlöksklyfta, riven (valfritt)
  • 1st
    liten röd lök, i tunna skivor
  • 1kruk(or)
    koriander, grovt hackad (valfritt, går att byta ut mot dill)

Så lagar du

1. Skölj sillen, låt rinna av och skär i bitar. Blanda resterande ingredienser, spara hälften av koriandern.

2. Rör ner sill och ställ i kyl några timmar så att smakerna utvecklas ännu mer. Eller ät direkt. Toppa med koriander.

3. Servera med knäcke, smör och lagrad ost. Ägghalvor och kokt potatis passar också bra till.

Dela det här receptet med dina vänner!