Krämig och snabb kikärts- och spenatcurry som barnen gillar

Tid:

kikärts i en skål och en skål ris i bredvid.

Publicerat:

Tid:

Klart på en kvart är ofta det viktigaste kravet för vardagsmiddagen - maten ska serveras direkt, helst lite fortare än så. Jag brukar ha basråvaror som tomatkross, bönor eller kikärter och en burk havregrädde i mitt skafferi för hektiska dagar. Den här curryn är snabb och läcker vardagsmat, som du rör ihop av enkla basingredienser ur skafferiet, eller åtminstone efter en tur via närbutiken. Receptet är inskickat av Hanna Kuusisalo.

Ingredienser

4 portioner

  • 5 dl
    kokta kikärter, ca 2 brk
  • 1
    lök, medelstor
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 tsk
    spiskummin, mald
  • 2 tsk
    garam masala
  • ½ tsk
    chilipulver
  • ½ tsk
    ingefära, mald eller lite färsk, riven
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 burk(ar)
    tomatkross, 400g
  • 1 burk(ar)
    havregrädde, 2½ dl
  • 3 msk
    jordnötssmör, osötat
  • 100 g
    bladspenat eller fryst spenat
  • ½ tsk
    salt
  • rejält med svartpeppar
  • olja för stekning

Till servering

  • kokt pärlkorn eller ris

Så lagar du