Krämig ostsoppa med gravad lax, toppad med löjrom

Krämig ostsoppa med gravad lax, toppad med löjrom

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    grönsaksbuljong
  • 1st
    liten fänkål
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    morot
  • 2msk
    vetemjöl
  • 1dl
    mjölk
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1msk
    smör
  • 1dl
    riven hårdost tex Svecia alt Västerbottensost
  • 200g
    gravlax på bit alt i skivor
  • 100g
    Kalix löjrom
  • 1st
    nygräddat bröd

Så lagar du

1. Ansa, skala och finhacka fänkålen, moroten samt löken Fräs i 1 msk smör i en kastrull.

2. Rör i mjölet och häll på buljongen låt koka upp häll sedan på mjölk och grädde. Låt koka i någon minut (om tid finns låt soppan stå kallt över natten och mogna i kyl) rör i osten vid servering och låt inte soppan koka mer.

3. Tärna ner gravlaxen i små tärningar forma till fyra små puckar.

Upplägg:

Placera laxen i mitten på en djuptallrik toppa laxen med Kalix löjrom häll på soppa serveras med ett ny gräddat bröd till.

Dela det här receptet med dina vänner!