Krämig ostsoppa med gravad lax, toppad med löjrom
Publicerat:
2013-10-16Ingredienser
4portioner
- 5dlgrönsaksbuljong
- 1stliten fänkål
- 1stgul lök
- 1stmorot
- 2mskvetemjöl
- 1dlmjölk
- 1dlvispgrädde
- 1msksmör
- 1dlriven hårdost tex Svecia alt Västerbottensost
- 200ggravlax på bit alt i skivor
- 100gKalix löjrom
- 1stnygräddat bröd
Så lagar du
1. Ansa, skala och finhacka fänkålen, moroten samt löken Fräs i 1 msk smör i en kastrull.
2. Rör i mjölet och häll på buljongen låt koka upp häll sedan på mjölk och grädde. Låt koka i någon minut (om tid finns låt soppan stå kallt över natten och mogna i kyl) rör i osten vid servering och låt inte soppan koka mer.
3. Tärna ner gravlaxen i små tärningar forma till fyra små puckar.
Upplägg:
Placera laxen i mitten på en djuptallrik toppa laxen med Kalix löjrom häll på soppa serveras med ett ny gräddat bröd till.