Krämig palsternackssoppa med persilja

Krämig palsternackssoppa med persilja

Publicerat:

Tillagningstid:

Vackert vårgrön och fräsch, krämig soppa.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    palsternacka
  • 200g
    potatis (2 st)
  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1
    buljongtärning (grönsaks- eller hönsbuljong)
  • 2dl
    crème fraiche (valfri fetthalt men kokbar)
  • 1dl
    bladpersilja, hackad
  • citron
  • salt
  • vitpeppar

Så lagar du

1. Skala och skär palsternacka, potatis och lök i mindre bitar. Lägg ner i en kastrull med buljong och vitlöksklyftan.

2. Tillsätt vatten så att det just täcker grönsakerna. Låt koka tills palsternackan är mjuk, det tar ca 10 minuter.

3. Häll av och spara även kokvattnet. Mixa palsternacka, crème fraîche och persilja slät med några dl kokvatten. Späd med vattnet till önskad konsistens.

4. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!