Krämig pasta med kyckling, grönt och doft av rosmarin
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4portioner pasta, t ex rigatone eller penne (280 g)
Sås:
- 3-4kycklingfiléer
- 3-4tskkött- och grillkrydda (Knorr)
- 2msksmör eller rapsolja
- 1literca, finstrimlade grönsaker (t ex 2 scarlottenlöakr, 1 liten purjo, 6-8 vårlökar, 20 sockerärter)
- 1hönsbuljongtärning
- 3dlvatten
- 1dlfärska rosmarinblad
- 1mskolivolja
- 1förpackning, 80 g, babyspenat
- 2dlcreme fraiche
- salt, peppar
Garnering:
- ca 1 dl hyvlad parmesan
Så lagar du
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
1. Skär kycklingfiléerna i strimlor eller små skivor och krydda dem med grillkryddan. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna 5-8 minuter. Ta upp kycklingen.
2. Lägg de finstrimlade grönsakerna i pannan. Smula ner buljongtärningen. Fräs grönsakerna under omrörning 2-3 min. Häll på vattnet och bräsera ca 1-2 min. Ta pannan från värmen.
Vänd ner kycklingbitarna.
4. Fräs rosmarinen i oljan i en gryta ca 1/2 minut. Blanda först i den avrunna pastan och spenaten. Vänd sedan ner kycklingen och grönsakerna. Blanda i creme fraiche.
Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
5. Garnera med hyvlad parmesan.
Det som tänker smala linjen kan byta ut creme fraichen mot lätt creme.
Köp gärna färdigstrimlade färska kycklingfiléer som finns i köttdisken. Det går också bra att använda färdiggrillad kyckling delad i små bitar.