Krämig pasta med kyckling, grönt och doft av rosmarin

Krämig pasta med kyckling, grönt och doft av rosmarin

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    portioner pasta, t ex rigatone eller penne (280 g)

Sås:

  • 3-4
    kycklingfiléer
  • 3-4tsk
    kött- och grillkrydda (Knorr)
  • 2msk
    smör eller rapsolja
  • 1liter
    ca, finstrimlade grönsaker (t ex 2 scarlottenlöakr, 1 liten purjo, 6-8 vårlökar, 20 sockerärter)
  • 1
    hönsbuljongtärning
  • 3dl
    vatten
  • 1dl
    färska rosmarinblad
  • 1msk
    olivolja
  • 1
    förpackning, 80 g, babyspenat
  • 2dl
    creme fraiche
  • salt, peppar

Garnering:

  • ca 1 dl hyvlad parmesan

Så lagar du

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

1. Skär kycklingfiléerna i strimlor eller små skivor och krydda dem med grillkryddan. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna 5-8 minuter. Ta upp kycklingen.

2. Lägg de finstrimlade grönsakerna i pannan. Smula ner buljongtärningen. Fräs grönsakerna under omrörning 2-3 min. Häll på vattnet och bräsera ca 1-2 min. Ta pannan från värmen.

Vänd ner kycklingbitarna.

4. Fräs rosmarinen i oljan i en gryta ca 1/2 minut. Blanda först i den avrunna pastan och spenaten. Vänd sedan ner kycklingen och grönsakerna. Blanda i creme fraiche.

Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

5. Garnera med hyvlad parmesan.

Det som tänker smala linjen kan byta ut creme fraichen mot lätt creme.

Köp gärna färdigstrimlade färska kycklingfiléer som finns i köttdisken. Det går också bra att använda färdiggrillad kyckling delad i små bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!