Krämig rågstuvning

Svedjerova på rågstuvning på blått fat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vi borde använda mera av våra inhemska sädesslag som ersättning för till exempel ris. Rågstuvningen går att använda som tillägg till det mesta och är mättande.

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    hel råg
  • 1
    gul lök
  • 1liter
    grönsaksbuljong
  • 2
    champinjoner
  • 2dl
    crème fraiche
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Koka rågen nästan klar i en liter vatten, enligt tidsangivelsen på förpackningen.

2. Finhacka lök och champinjoner. Tillsätt rågen.

3. Häll över grönsaksbuljong så det täcker och sjud tills all buljong är inkokt.

4. Rör ner crème fraiche och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera till svedjerova.

Dela det här receptet med dina vänner!